News

Sushin Ainesosat:

Sushin perusraaka-aineet ovat sushiriisi, wasabisoijakastikeetikkamerileväinkivääri ja suola. Sen lisäksi käytetään kalaa tai muita täytteitä ja höysteitä, jotka tulevat riisin päälle, väliin tai sisään.

Sushiriisi (sumeshi) on sushin perusta ja tärkein ainesosa. Riisin on oltava sopivan tahmeaa, ja sushikokit sekoittavatkin siksi joskus erilaisia riisilajikkeita. Parhaana sushiriisinä pidetään lyhytjyväisiä ja tahmaisia japanilaislajikkeita. Sushiriisi maustetaan riisietikalla, suolalla ja sokerilla. Sokerin voi korvata makealla riisiviinillä (mirin). Riisin maustaminen riippuu käytettävästä kalasta.

Sushissa kala käytetään raakana. Jos käytetään järvikalaa, se pitää pakastaa ennen käyttöä, jotta mahdolliset loiset kuolevat.

Perinteisiä sushikaloja ovat tonnikala ja Tyynenmeren pallas. Lohesta on tullut 2010-luvulla Japanissa suosituin kala sushissa. Lohta alettiin käyttää japanilaisessa sushissa 1990-luvulla kun norjalaiset ryhtyivät markkinoimaan Atlantin lohta Japaniin. Viljellyssä raa’assa Atlantin lohessa ei ole loisia kuten Tyynenmeren lohessa.

Leave a Reply